L’Autoritat Sueca de Protecció de Dades (DPA) ha multat un municipi amb 200 000 SEK (aproximadament 20 000 euros) per utilitzar tecnologia de reconeixement facial per controlar l’assistència dels estudiants a l’escola.

Una escola al nord de Suècia ha dut a terme un pilot utilitzant el reconeixement facial per realitzar un seguiment de l’assistència dels estudiants a l’escola. La prova es va realitzar en una classe de l’escola durant un període limitat de temps.

La DPA sueca va concloure que la prova viola diversos articles en GDPR i ha imposat una multa al municipi d’aproximadament 20 000 euros. A Suècia, les autoritats públiques poden rebre una multa màxima de 10 milions de corones sueques (aproximadament 1 milió d’euros). Aquesta és la primera multa emesa per la DPA sueca.

L’escola ha processat dades biomètriques sensibles de manera il·legal i no va realitzar una avaluació d’impacte adequada, inclosa la consulta prèvia amb el DPA suec.

L’escola ha basat el processament en el consentiment, però la DPA sueca considera que el consentiment no era una base legal vàlida donat el clar desequilibri entre l’interessat i el controlador.

DPO Consulting, Consultors de Protecció de Dades
E: info@dpoconsulting.cat
T: +900 933 241

Barcelona

Vilanova i la Geltrú

Tarragona